Oblikovanje in izdelava spletne strani,
celostna grafična podoba in fotografiranje
za Mizarstvo Štefanič

1.
WordPress spletna stran

Cenejša in hitrejša izdelava ter dober uporabniški vmesnik

 

WordPress spletne stran je bila izdelana v zelo kratkem roku in cenovno ugodno. V primeru Mizarstva Štefanič smo uporabili že narejene WordPress predloge – to so že oblikovane strani, v katerih so integrirane zanimive WordPress funkcionalnosti ali načini prikazovanja vsebine na spletni strani. Ne glede na to, da smo za izhodišče uporabili vzorčno stran, je praktično nemogoče ugotoviti za katero spletno stran gre. V nadaljevanju besedila vam bomo razložili zakaj je temu tako in kako je lahko tudi WordPress spletna stran unikatnega izgleda. Vključene ima lahko vse potrebne funkcionalnostmi in bistveno cenejša, ko to bila spletna stran postavljena na kateri drugi platformi oziroma jeziku. Po našem mnenju pa je ključnega pomena uporabniška izkušnja pri kasnejšem dodajanju vsebine – ta omogoča, da jo na enostaven način dodaja tudi naročnik sam.

Uporabniški vmesnik za urejanje WordPress spletne strani

 

Enostavno urejanje je po našem mnenju glavna prednost platforme WordPress. Seveda lahko obstajajo platforme, ki omogočajo še lažje oziroma enostavnejše urejanje. Se pa pri teh platformah pogosto pojavi problem, da v določenem trenutku ugotovimo, da nam platforma ne omogoča naprednih funkcij. To so funkcije, ki omogočajo:

  • optimizacijo hitrosti,
  • SEO optimizacijo opisov
  • povezovanje z drugimi aplikacijami
  • varnost spletne strani

Platforma WordPress je torej zdrava mera med uporabniško svobodo končnega uporabnika/naročnika, ki potem stran dolgoročno uporablja in napredno strukturo, ki profesionalnim izdelovalcem spletnih strani omogoča nadgradnje in optimizacijo delovanja.

Oblikovanje ikon za posamezno referenco

Zakaj smo se odločili za oblikovanje ikon?

 

Glede na to, da ima WordPress spletna stran Mizarstva Štefanič veliko število različnih referenc, je bila to odločitev, ki nam omogoča enotno vizualno podobo. Sama raznolikost projektov, ki so objavljeni med referencami, niti ni tako velik problem. Večji problem je estetska in tehnična neenotnost fotografij. Skozi 20 let delovanja mizarske delavnice so te nastajale sproti, med montažo in ob zaključkih projekta. In ker je tehnologija v zadnjih dvajsetih letih konkretno spremenila in razila, so različne tudi fotografije. Če bi torej, kot naslovne/nosilne fotografije projektov uporabili fotografije bi bil izgled izredno nekonsistenten – delovalo bi neprofesionalno in zelo neestetsko.

Rešitev so različne ikone v enotnem stilu

 

Za vsak projekt smo oblikovali svojo ikono, ki je nekakšna karikature projekta – povzema in izpostavi glavne karakteristike. Tako smo ohranili raznolikost projektov in dosegli vizualno enotno podobo. Pri oblikovanju ikon smo uporabljali nabor črtnih likovnih elementov in iz tega so nastajale različne variacije. Barvna shema je povzeta iz celostne grafične podobe – le-ta ni delo našega oblikovalca.

Prikaz domače strani referenc si lahko ogleda tukaj.

Fotografiranje poslovnih prostorov in mizarske reference

Fotografiranje poslovnih prostorov

 

Spletna stran za Mizarstva Štefanič je namenjena predstavitvi notranjega in zunanjega pohištva, stavbnega pohištva in določenih unikatnih projektov. In jasno je, da je iz uporabniškega vidika, daleč najbolj pomembna kakovostna vizualna predstavitev mizarskih izdelkov. Velik del fotografij je naročnik izdelal sam. Mi pa smo poskrbeli za kakovostne fotografije poslovnih prostorov – v tem primeru je to mizarska delavnica. Ker gre za družinsko podjetje smo poleg prostorov samih, pri delu fotografirali tudi lastnika in njegovega sina. Saj je pri družinskih podjetjih ključna prednost ravno prenos bogatih izkušenj na naslednjo generacijo.

Fotografiranje referenc

 

Poleg fotografiranja poslovnih prostorov smo poskrbeli tudi za določene fotografije referenc – tukaj je primer iz spletne strani. Glavni izziv pri fotografiranju interjerja so majhni prostori. Za to je za fotografiranje notranjih prostorov potrebnega veliko fotografskega znanja ter obvladanje sodobnih tehnik. Poleg majhnosti prostorov je lahko problematična tudi svetloba. Zato poskrbimo za dodatno umetno razsvetljavo. Kot že rečeno, so kakovostne fotografije ključnega pomena, da bo lahko vsaka WordPress spletna stran delovala profesionalno – zaupajte profesionalcem.