Kaval Restavracija & Bistro: grafično oblikovanje

Sodelovanje: 2023

Oblikovanje logotipa

Kaval Stara šola, restavracija in bistro je nastala na temeljih bara Kaval. Ta je za nekaj let zaprl svoja vrata. In ko so se lastniki odločil za ponovno obuditev, so ponudbo nadgradili še z dodatnim delom. V dodatnih prostorih na levi strani objekta, so zasnovali Kaval Stara šola, restavracija in bistro. 

 

Naša naloga je bila zasnova celotne grafične podobe. Ker smo v projekt oblikovanja celostne grafične podobe blagovne znamke vstopili dovolj zgodaj, smo lahko spremljali celoten proces snovanja koncepta restavracije, gradnja ekipe in oblikovanje interjerja. 

V neki fazi smo imeli celo občutek, da smo v zgodbo vstopili prezgodaj. Izdelali smo namreč kar pet različnih verzij logotipa. Verzije so bile posledica razvoja koncepta restavracije. 

Grafično oblikovanje

Končna oblika logotipa in zasnova celostne grafične podobe minimalistična a hkrati deluje bogato. Enostavne linije, masivne črke v napisu in ekspresivna barvna shema celostne grafične podobe dajejo oblikovanemu logotipu večplastnost. Oblikovali smo logotip, ki je sodoben, pogleda v preteklost in nakazuje eleganco ter klasičen slog notranjosti restavracije. 

 

Oblikovanje celostne grafične podobe izpoveduje 4 zgodbe: bogata vinska karta, hrana za gurmane, burgerji in pice ter dogodki. Vsako področje ima svojo značilno barvo. Ločevanje vsebine skozi komponento barve ima praktičen učinek kakor tudi učinek izgradnje večplastne zgodbe.