Izdelava spletne strani ter grafično oblikovanje

Izdelava spletne trgovine je obsegala:

  • izdelava spletne trgovine v WordPress WooCommerce
  • vnos in uvoz večje količine izdelkov iz baz proizvajalca,
  • prilagojeno oblikovanje v CSS
  • oblikovanje vizualne podobe spletne trgovine

Izdelava spletne trgovine

Postavitev spletne trgovine je potekala v treh glavnih etapah – izdelava vsebinskega okvirja in oblikovanje podobe spletne trgovine, postavitev spletne trgovine in prilagoditve platforme WordPress ter vnos izdelkov v spletno trgovino in priprava opisov ter SEO optimizacija spletne trgovine.

Koliko časa traja izdelava spletne trgovine?

V tem primero je izdelava spletne trgovine vzela nekaj več časa kot je to sicer. Vse spletne trgovine izdelujemo na platformi WordPress WooCommerce. In prednost te platforme je prijazne uporabniški vmesnik, pred-pripravljene sheme in enostavno kasnejše urejanje vsebine in vnos izdelkov.

Ker je šlo v primeru postavitve te spletne trgovine za povsem kostumizirano vizualno podobo in uporabniško izkušnjo je izdelava spletne trgovine trajala dobre pol leta. Na projektu pa je iz naše ekipe delal eden razvijalec, dva pa sta mu, da je delo steklo hitreje, občasno pomagala.

Tukaj je primer spletne trgovine, ki je bila postavljena veliko hitreje, saj smo prilagodili le nekaj vizualnih komponent in nekaj delov osnovne strukture WordPress WooCommerce postavitev.

Uvoz izdelkov iz baz

Zasnova spletne trgovine je zahtevala tudi uvoz velike količine izdelkov. Iz podatkovnih baz proizvajalcev smo v trgovino masovno vnesli (inport) oziroma prenesli velike količine izdelkov in vse njihove specifikacije.

Brez masovnega vnosa izdelkov v spletno trgovino bi bilo delo zamudno in dolgotrajno, saj je izdelkov res veliko. Je bilo pa delo toliko bolj zahtevno zaradi same priprave masovnega vnosa. Prilagodili smo tabele proizvajalca, da so se ujemale z našimi specifikacijami, ki jih prikazujemo v spletni trgovini.

Unikatna vizualna podoba WordPress spletne trgovine

Ne glede na to, da je snovanje spletne trgovine potekalo na platform WordPress je vizualna podoba unikatna oziroma prilagojena glede na celostno grafično podobo blagovne znamke. Sama struktura spletne strani je prav tako povsem prilagojena vsebinskemu okvirju (Wireframe Design) in oblikovani uporabniški izkušnji (UX Design). Torej celoten predstavitev produktov, prikaz promocijskih sporočil in nakupni proces v košarici so zgrajeni po naročnikovih željah.

Vzdrževanje spletne trgovine

Strankam lahko ponudimo tudi vzdrževanje spletni trgovin in spletnih strani. Vzdržujemo le spletne strani in spletne trgovine, ki smo jih postavili sami, oziroma so narejene na platformi WordPress WooCommerce.

Uredili smo sofinanciranje

Pomagali smo tudi pri ureditvi sofinanciranje preko Podjetniškega sklada, ki je za namene digitalizacije slovenskih podjetij razpisal vavčerje za izdelavo spletih strani in postavitev spletne trgovine.