Izdelava spletne trgovine, digitalni marketing in oblikovanje celostne grafične podobe

Sodelovanje: 2018-2023

Prenova spletne trgovine 2023

WordPress spletna trgovina

Za naš hišni projekt Belokranjski izdelki smo izbrali optimalno rešitev za spletno prodajo – WordPress spletna trgovina.
WordPress spletna trgovina je kombinacija spletne platforme WordPress in WooCommerce – gre za najbolj razširjeno platformo za postavitev spletne trgovine. Podpira kar 28% vseh spletnih trgovin (eCommerce) Tukaj si lahko ogledate zapis in seznam vseh platform za izdelavo spletne trgovine, ter ocene le-teh.

Zakaj vemo, da je WordPress spletna trgovina prava izbira

Kot mladi podjetniki, smo imeli veliko odprtih vprašaj, premalo izkušenj in res omejena finančna sredstva. A po drugi strani veliko volje in zagona, dobre ideje in izdelano poslovno vizijo nove blagovne znamke. In ravno WordPress spletna trgovina ali WooCommerce omogoča vso potrebno agilnost, ki smo jo kot mlado mikro podjetje potrebovali.

 

Enostavno testiranje in rast trgovine 

Za nas je bilo izredno pomembno tudi testiranje naše ideje, saj nismo vedeli ali bo projekt dolgoročno poslovno vzdržen in ali bodo izdelki v naši spletni trgovini zanimivi za kupce. Tako smo počasi ročno vnašali izdelke, obdelovali opise in gradili SEO optimizacijo naše male spletne trgovine. Vedno znova na enostaven, hiter in varen način testiramo nove izdelke in oblikovanje spletne trgovine.

Enostavno in hitro dodajanje izdelkov 

WordPress spletna trgovina omogoča enostavno dodajanje novih izdelkov in odstranjevanje starih. Tudi same variacije znotraj samega izdelka so izredno enostavne. Tukaj si lahko ogledate video, ki prikazuje nastavitev variacije za en produkt znotraj platforme WordPress WooCommerce. Torej nam WordPress spletna trgovina omogoča popolno svobodo pri urejanje naše e-trgovine, brez posebnega programerskega znanja. Za projekt Belokranjski izdelki tako izdelke dodajamo in urejamo kar tri osebe, ker v določenih primerih ni mogoče, saj so sistemi preveč kompleksni ali preveč rigidni in nerazumljivi za osebno, ki dodaja in ureja vsebine na spletni trgovini.

 

SEO optimizacija spletne trgovine

Enostavna nastavitev parametrov za SEO optimizacijo spletne trgovine je ključna za dober organski doseg spletne strani. Organski doseg spletne trgovine ali spletne strani pomeni, da je potencialni kupec našo spletno trgovino našel brez da bi jo mi oglaševali. S tem seveda zmanjšamo finančne vložke v oglaševanje. Po drugi strani pa je SEO optimizacija vsebine na WordPress spletni strani ključna za dolgoročno stabilno rast prodaje. Nikakor si ne želimo, da bi bila naša spletna trgovina Belokranjski izdelki 100% odvisna samo od oglaševanja.

To seveda pomeni, da je po drugi strani potrebne strateški in dosleden pristop za kreiranje kakovostne vsebine. Če hočemo, da je delo res dobro opravljeno, kot prvo potrebujemo določeno količino časa. Kot drugo, pa seveda veliko znanja za pisanje SEO prilagojene spletne vsebine.

Celostna grafična podoba & oblikovanje logotipa

Polepitev stekla