4B Project: oblikovanje in izdelava spletne strani

Sodelovanje: 2023

Za blagovno znamko 4B Project smo izdelali spletno rezervacijsko platformo. Namen spletne platforme je promocija dejavnosti blagovne znamke in promocija ter prodaja prijav na dogodke za plezalce oziroma plezalske odprave. 
Poleg same tehnične zasnove rezervacijske platforme smo poskrbeli tudi za oblikovanje spletne platforme in oblikovanje uporabniške izkušnje. Oblikovanje je narejeno na osnovi celostne grafične podobe, ki jo je zasnoval Jure Horvat. Fotografije je prispeval Jan Kocjan. Klasične elemente kot so meni, slike, noga (footer) in naslovne fotografije (header) smo oblikovano prilagodili v skladu z likovno zasnovo znaka v logotipu. Rdeča nit ploskovnih elementov je torej geometrizirana oblika plezalne stene, balvana oziroma gore. S tem smo dobili unikatno kontekstualizirano vizualno podobo spletne strani.

Spletna rezervacijska platforma je zgrajena na osnovi platforme WordPress WooCommerce. Gre torej za običajen proces nakupa preko spleta, ki smo ga za potrebe prodaje dogodkov in turističnih paketov prilagodili. 

Rezervacijska platforma ima tudi vmesnik za objavo dogodkov v obliki spletnega koledarja. Interaktivni spletni koledar ima dve nalogi – na njem so objavljeni vsi dogodki, ki jih blagovna znamka 4B Project organizira. Direktno iz koledarja pa je povezava v rezervacijsko platformo. Tam je za posamezen dogodke ali turistični paket narejena produktna stran. Poleg podajanja informacij produktna stran, torej stran dogodka ali stran turističnega paketa, služi tudi kot rezervacijska platforma – preko ter lahko stranke opravijo rezervacijo in plačilo.